El CLub d’Atletisme “El Castellet”


  • 1977
  • 2000
  • 2003
  • 2004
  • 2005
  • 2014
  • Club06
  • castellet
  • 2015
A finals dels anys 70 començà a popularitzar-se l ́organització de curses populars a tot l ́Estat espanyol i a la Comunitat Valenciana. Com ve es pot entendre no és tracta d ́una moda que ha naiscut fa quatre dies. Les curses s ́organitzaven per gent apasionada per aquest esport amb mitjos molt precaris però amb molta il•lusió i amb la inocència i desconeixement de qualsevol persona que s ́inicia en qualsevol projecte en la vida. Però no és fins a 1984 quan aquest brot d ́entusiasme i esport interromp la tranquilitat del nostre poble per un grup de gent que és disfressa per eixir al carrer amb pantalons curts, corre i pràctica el “footing“. Es a partir d ́aquest any quan de la mà de Fermin Fons, Rafael Estrada i uns altres pocs castelloners donen l ́eixida d ́aquesta cursa que dura fins els nostres dies. Es a partir d ́aquest any quan nàixen les curses populars al nostre poble de la mà de la Volta a Peu que és celebrava en Festes del poble i la seua eixida tenia lloc a l ́antic Poliesportiu Municipal.

Any enrrere any és celebrava aquest esdeveniment com un més que és pot donar a qualsevol localitat i amb els pas dels mateixos apareixien els entrebancs d ́aquells que consideren botjos els qui viuen amb tanta passió l ́esport en general i en concret el de correr. I no és fins un 25 de novembre de 1993 quan aquest esdeveniment sofrix un gir que canvia el rumb d ́aquest esport a Castelló: el naixement del C.A. El Castellet.

El Club va ser fruit de la passió i les ganes de difundir la seua afició a CORRER i transmetre valors com el companyerisme, disciplina i amistat. A més d ́ocupar un espai que fins entonces es trovaba buit i que a la vegada era necessàri per a donar continuitat a aquesta prova de la Volta a Peu i que potenciaria aquest esport al poble. La idea va correr a mans de José Luis Puig i Muñoz, Salvador Company i Aviñó, Ana Belen Martinez i Sala, Ramón Vicent Guarner i Gil i Jacob Romero i Sala els qui conformaren els que serien els primers socis fundadors.

Des dels seus origens ha sigut un goteig constant de grans corredors i corredores que han eixit de les nostres files i que dins de l ́esport amateur i popular han portat el nom del poble i del club per totes les poblacions del voltant. Però no només això, sinò que entre tots i totes, em aconseguit que tot el que ha format part del club haja complit el seu somni d ́acabar una volta popular de 8Qm, un marató o perquè no, una cursa d ́ultra-distància.

Com a Club, ens sentim orgullosos d ́haver celebrat el 31 aniversari de la Volta a Peu, o d ́haver fet nàixer la Cursa de Muntanya “Font Amarga-Les Salines“ que des de 2009 està servint per mostrar un dels nostres paratges més bonics i emblemàtics i que cal protegir, junt a tots els habitants de la localitat i d ́haver-li donat continuitat al projecte que aquells botjos en el seu dia iniciaren.

Avui en dia el Club gaudeix d ́una màgnifica salut, prova d ́això és la quantitat de proves que realitzem per tot arreu: Marató i Mitja del Penyagolosa, Marató de València, Mitja Marató de Bilbao, Mora de Rubielos, i qualsevol prova que és realitza a prop de la nostra localitat, Xàtiva, Enguera, Ènova, Manuel, L ́Alcùdia, Carricola i un llarg etc. I no oblidar tampoc la nostra EIXIDA SOCIAL, el SOPAR DEL MARATÓ, el DIA DE LA MUNTANYA NETA, els ENTRENES DE DIMECRES AL POLIESPORTIU i la quantitat de quedades i reunions que fem que no serveixen per altra cosa més que per a mantenir viu l ́esperit del nostre Club.

El nostre objectiu en l ́actualitat és intentar fer arribar als més joves i no tan joves la importància de practicar esport i sobre tot practicar-ho en grup i beneficiar- se de tot allò positiu que açò aporta tant a nivell individual com col•lectiu. Formar part d ́un Club local i a més d ́esport ens ajuda a millorar les relacions entre els habitants del poble, així que només ens queda animar a tota la gent a que isca a correr i a formar part de la nostra FAMILIA.

SALUT I QUILÒMETRES